Telep Apatija

Ne baš tako kratke priče…

Gari (roman)

Dvorske lude, zatvori, dvoboji, snovi o Amsterdamu i Hong Kongu, sendviči s govedinom ludih krava, opsesivno čačkanje nosa, vidra koja govori, mutirana bića (pola jagde – pola miševi), dugačke gaće koje mirišu na bohor… Ovaj “roman za muškarca” je posmoderna istorijska avantura smeštena u jedan izmišljeni grad, koji se nominalno opisuje kao 18-vekovni London.

Priča prati Džona Vilksa, kontroverznog novinara, izdavača i političara. Fokusirana je na njegovo nadrealno prijateljstvo s batlerom Garijem Spidom i čudne događaje iz aprila 1763. koji su usledili po objavljivanju čuvenog Broja 45 Vilksovog nedeljnika “Nort Briton”.

gari lav

Nadrealno prijateljstvo: Gari

Priča o Džonu i Gariju je priča o “muškom prijateljstvu”, apsurdu i Revoluciji. Ona je, kao i tekstovi u Nort Britonu: teška, gorka, direktna, puna ideala, revolucionarnog naboja i materijalnih nedoslednosti. Uzbudljiva, ofucana i pomalo – noir.

Džon je u  savremenim gradskim hronikama ostao zabeležen kao radikalni borac za slobodu štampe, kao “pornografista”, i kao “besramni samopromoter”. Garija istorija nije upamtila. On je bio zauzet glancanjem svoje kolekcije tegli s pekmezom od kajsija…

Roman možete nabaviti u knjižarama “Vulkan” i “Delfi”, u Centru urbane kulture “Imago” u Domu Sindikata (Dečanska 14, Beograd) i u art-caffe knjižari “Luča” u Zemunu (Bežanijska 9). Izdanja Argus Books&Magazines dostupna su u on-line knjižari.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Twitter

Instagram

In the Hood!
#neighborhood #jesus #kandangsapi #indonesia The Hitchhiker's Guide to the Java
#downtheroad #children #trucks #hitchiking #fromthewindow #indonesia Faces of Java
#puppet #face #triwindu #market #surakarta #java #indonesia And the rain continues...
#rainydays #cart #intersection #hujan #gerobak #surakarta Against modern football!
#saturdaythoughts On this day, quarter of century ago, immediately after the Super Bowl XXVII, the first episode of the best show in the history of television began airing on the NBC network
#homicide #homicidelifeonthestreet #television #onthisday
%d bloggers like this: