Telep Apatija

Ne baš tako kratke priče…

O autoru

Danijel Apro

Pisac, novinar, politikolog. Rođen 1985. u Betaniji.

Boravi u Indoneziji. Po drugi put.

03

S javanskim beračicama čaja

Autor romana “TelepApatija” najboljeg proznog dela izdavačke kuće Nova POETIKA Argus Books & Magazines za 2015. Ista kuća izdala je i njegov novi roman  “Gari” (2016), posmodernu istorijsku avanturu smeštenu u jedan “izmišljeni grad” koji se slučajno zove “London”. Objavio je i zbirku žanrovski hibridnih priča “Reborneo – Proza jedne sezone monsuna nad Indonezijom” (Alma, Beograd, 2015).

Nagrađivan na Nušićijadi za satiričnu priču “Igra sfernih oblika” (2013), kao i na Dositejevom zlatnom peru (2015) za putopis “Autostoperski vodič kroz Borneo – Božić na ostrvu koje miriše na cimet”. Njegove pripovetke nalaze se u zbornicima (Kako smo se satirali, Kajmakčalanska 11, Ljudi bez osobina, Vrane dolaze, Noćni čin, Imam nešto da ti kažem) i magazinima (Zvezdani kolodvor, Argus Books Magazine, Stereo Art).

Kao samostalni istraživač sarađuje s Univerzitetom Sebelas Maret (Surakarta). Od 2006. godine, novinar i saradnik više dnevnih listova i internet portala (Dnevnik, Večernje novosti, Građanski list, E-novine, Nskiminal.net, Fkvojvodina.com).

Diplomirao žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U prvoj turi proveo tri godine u Indoneziji: izučavao jezik i kulturu, napisao MA tezu o decentralizaciji vlasti u Jugoistočnoj Aziji. Drugu MA titulu stekao na CEU u Budimpešti; specializovao se za političku teoriju i tranzicionu pravdu.

Navija za FK Vojvodinu i vozi bicikl. Skuplja pivske flaše: poseduje kolekciju s više od 1.600 boca iz osamdesetak zemalja, na svim kontinentima. Zanimaju ga istorija, politika i kultura Azije, evropska književnost 20. veka, filozofija, film, fudbal, pank…

Živi s jednom Lidijom iz Atine.

Advertisements

One comment on “O autoru

  1. Povratni ping: Reborneo | Bezimena knjizevna zadruga

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: